Postagalambok! Ökrös Kálmán
Menü

 


 

 


 


 


 

 

 

     

 

 

 

 

     
Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Látogatók...
Indulás: 2007-02-24
     
2013

             

              Katt a fotóra ! eredmények

 

     
Hogyan tenyésztek
Tartalom
     
Kérdésekre válaszolok
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
[170-151] [150-131] [130-111] [110-91] [90-71] [70-51] [50-31] [30-11] [10-1]

2014.09.05. 23:20

Karoly Kovacs Sziasztok, akarkinek a velemenyet szivesenn olvasnam arrol, hogy volte ojan tapasztalata valakinek a tenyesztes sorann h a him fioka az anyja veret viszie tovabb es a lany utod az apja tulajdonsagait..?? Koszonom elore a valaszokat augusztus 31                                                                                                             Kálmán Ökrös Jó estét Károly! szemmel láthatólag van ilyen, ez csak a fenotípus is lehet,külső megjelenés stb.. a szülőktől örökli.Megprobálom leírni, a fogantatás pillanatában számít a madár vitalitása ez nyilván az egészségi állapot,mind 2 madárnál,jól felkészített madaraknák aszt gondolná a tenyésztő hogy 50-50% a tulajdonságaiban az öröklés,és ez így is lenne rendjén,vannak olyan galambok amik a fenotípus jegyeket örökítik jobban,és vannak olyanok is amik genotipus jegyeit,ez a varázsa a tenyésztésnek,van olyan hogy mindkettőt,én úgy látom hogyha mondjuk a tojó van jobb formában és aszt már tudom mondjuk hogy fenotípus öröklődésben jobban szokott adni akkor várható hogy megtörténik,de ez nem aszt jelenti hogy genotípust nem örökli.Fogantatás pillanata nagyon lényeges,jól felkészített egyedeket kell párba állítani,mert csak úgy lehet elvárni hogy jól örökítsenek.Mi is történik,hozzáteszem nem vagyok genetikus! csak pici tanulmány érdeklődés szinten. RNS ezt a három betűt nevezzük gonosz manónak,miért is? ez az RNS állítja össze a gén párokat a két egyedből, ebből a manóból van több fajta,tRNS STB...nem bonyolítom mert ez bonyolultnak tünhet,a lényeg a manó azokat a géneket kapkodja össze amik a két egyedben megtalálhatóak,és a lényeg ami már bizonyított dolog! a betegségek bizonyos fajtái be épülnek a dns szerkezetébe,mikor is épül be? arról nem tudunk és nem is tudhatjuk! hogy mennyi betegséget bacilust győz le naponta szervezetük,ez miránk emberekre is igaz,szinte másodpercenként hárít az immunrendszer.Ez a galambnál a stressz!!! ami első sorban kiváltja a betegségeket. A manó mit is tessz,ha mondjuk a a dns egy világító sor lenne amit mondjuk a a vitalitással %ban fénye erősödne e vagy gyengülne,pl:vedlés közepes erősségű,vedlés versenyzés,gyengén világítana.Remélem nem kavartalak össze benneteket. Mikor az aktus megtörténik fontos hogy ragyogjanak és a manó ezekből tudjon válogatni,mert nyilván ha gyengébb az egyik nemé abból is válogat.Remélem nem bonyolítottam nagyon,a jó vitalitású madarak ezért örökítenek egész jól,persze tudni kell mikor borul fénybe. augusztus 31., 22:03 · Szerkesztve · Tetszik ·


2013.08.23. 21:55

Üdv!
Coli!! "KISÉRLET"
Több esetben tapasztaltuk hogy vissza esnek galambjaink a betegségbe,vagy valami társ betegség csapódik hozzá,agresszív lefolyású betegség, észrevételem a galambok állapota javuló tendencia után újra vissza esést tapasztaltam,ez megtörtént 16 nap alatt 4xEcoli /hányás hasmenés így kezdődött/,gyógyszerek amiket felhasználtam:Kakasos jól reagáltak már 24 h után,4.nap viszont újabb társ fertőzést tapasztaltam,valószínűsítem hogy rezisztencia volt egy másik bacilusra Colira, 1 nap belgasol itatás után kezdtem amoxicilin,ez 4 napíg jó is volt,és aztán folytattam sutricol,ez is ujjabb 4 nap, galambokon minden esetben repülés után KI ÜRÜLÉSKOR VETTEM ÉSZRE AZ UJABB problémákat Coli tüneteket, közben itatás ürülékkel hihetetlen de az állapotuk nem romlott,4db önkéntesen probálkoztam, szódabikarbóna többszörös adagján is túl estek eredmény nagyobb mértékű híg ürülék javulás semmi,viszont észre vettem hogy a galamboknak az étvágya tulzottan jó zabálnának egyfolytában!
Átgondolva a dolgot,miért ennének mindíg? gyorsan emésztenek,trágya vizsgálatnál arra jutottam hogy nem 100%kosan emésztik meg az árpát,az történik hogy nem szívodik fel a bél csatornán a táp értéke és a galambok éhesek maradnak gyorsabban ki ürülnek .
Véleményem szerint a bélfala nyálkás és így a takarmány gyorsan el távozik,a nyálkás dolgok pedik a Coli bacilusok stb... minden esetben mikor a galambok vissza estek ki ürülésnél észleltem a problémát,reggel,este ez minden esetben repülés után,már amennyit ilyenkor repül a galamb,  arra a következtetésre jutottam hogyha a bél rendszer üresen marad a bacilusok /coli/ tud vidáman uralkodni a bél falán,a dolgunk az lenne hogy a bél faláról el távolítsuk a nyálkás dolgokat colit stb.. a gyógyszerek felszívódása nagyon csekély,és szinte 3 nap alatt rezisztencia alakul.
Sok teát ki próbáltam nem hozott eredményt,a megoldást a galambok árúlták el!! enni akartak mindíg!! este a takarmányra /árpa/ reá szárítottam aminox úgy hogy feloldottam 1dc liter vizben,mikor reá száradt tettem reá örölt foghagyma port,és oregánó fűszert,a takarmányukat már az este másfélszeresére növeltem,reggel még ki ürülés elött ! hamarabb etettem 1h val,a takarmányra vetrimox ot tettem és ugyan úgy jártam el,az nap kaptak plussz foghagymát minden galamb,3.nap floront szárítottam a takarmányra ugyan úgy jártam el ,előbb etettem,és többet, a takarmányon foghagyma,oregánó,vízben,áfonya tea és ginzeng.
A galambjaim mostmár jól repülnek és vidámak.
A FENTIEKET SAJÁT TAPASZTALATAIMRA IRTAM LE. 2013.08 23.
Ökrös Kálmán


2013.07.08. 15:17

Üdv Gyuri! nem az enyém a galamb

 


2013.06.28. 16:08

Szia Kálmán! kb.3 hónapja beült hozzám a D689036-os gy.sz.galamb.ami akkorse,és azóta se akar elmenni.A fészbukon azt irták hogy a tiéd a tubika,ha igen akkor légy szives hivjál ezen a számon hogy megbeszéljük hogyan tovább.06705121186 előre is köszönöm.Tisztelettel Gyuri.


2013.05.28. 14:19

Üdv zozo!

Nem Garancia de kell! cikkem olvas el légyszives,az alábbi válaszok között meg találod amit keresel.

Rövid távú jó galambokat kell beszerezni," nem hasollít a kerületi galambokhoz"mert talán nehezebb ott győzelemre vinni galambjaid mint más távokon.

Takarmánnyal kapcsolatban ismerem a használt takarmányt és biztosan jó,azt nem kell mosni,viszont a lentiekben megtalálod hogyan készícsd fel galambjaid.

A titok rövid távon a gyors tájékozódású és jól motiválható galambok! ezeket rövidebb távokon bátrabban lehet etetni ,hisz mire haza ér ! nem túlságosan szomjazza el magát.

Kendert reá etetésként lehet etetni,utólsó estei etetésnél 14gramm plussz amennyi kender meg tud enni.

Üdv: Ökrös Kálmán


2013.05.23. 13:13

Szia zoli vagyok   mint irtad tegyem fel kérdéseimet hát meg teszem :)  rövid távon versenyzünk és tanácsodat kérem sok sok dologban   06 tagszövetségben versenyzünk  szeretném tanácsodat kérni hogy  hogy készicsem fel ket takarmányozás terén   általában szombati napon gyüjtünk és halotam sokan mosák a takarmányt ennek mi a jelentösége és a másik  hogy van álitólag fázisos etetés ezt hogy és miféle ki egészit mag vakkal  használjuk mi kender magot adunk szerdától   ezzel jót vagy roszat teszek nekik elöreis köszönm válaszod űdv Tőkés Zoltáb anyit hozáteszek nagy pál tól vásárolt jóker keveréket etetünk  verseny madarainkal és használunk blicformot     nifuramicint bst és még gamba kokcit meg aviformtól a 7 az 1 bent  elöres kszi válaszod sok sikert az idei évben


2013.03.31. 19:21

Üdv Árpi!

Igen az idén készülnek sorozatban videók  :)


2013.03.30. 10:58

Üdv!

Meg szeretném kérdezni hogy lesznek-e még videok??? Gratulálok az eredményeihez!!

 


2013.03.19. 10:02

Üdv Kálmán köszönöm a válaszáod. Azértis mert most kezdtem el Póstákkal foglalkozni,és a te irásaidból táplálkozom.És probálkozok  valami eredményt,majd a fiatalokkal el érni.Üdvözlettel Gyuri.


2013.03.18 21:24
Rigó

Üdv Pfeffer 49

Az ezüst kloid víz használati utasítás rajta van, de ha más fajtát szeretnél használni általában 2 liter vízhez 3 cent adagolható.

Üdv: Kálmán


2013.03.18. 21:24

Üdv Pfeffer 49

Az ezüst kloid víz használati utasítás rajta van, de ha más fajtát szeretnél használni általában 2 liter vízhez 3 cent adagolható.

Üdv: Kálmán


2013.03.14. 15:56

Tiszteletem Kálmán:Azt szeretném kérdezni,az ezüstvizet hogy alkalmazzam mijen arányba.elöre is köszönöm a választ.


2013.01.04. 12:00

Üdv Dannyi!

Igen szerda és péntek,de keveset akár minden nap adhatsz!! persze módjával és verseny szezonban.


2012.12.29. 16:07

Nalunk altalaban szombaton van a kosarazas,akkor melyik nap ettesem weluk a mungo babot ??SZerda es pentek reggel ?vagy csutortok es szombat reggel?

Udv


2012.12.25. 23:20

Üdv Dannyi!

Mungolbab

Ásztatás,csíráztatás, elektrolit ba is tudod csiráztatni,úgy hogy elösször egy üveg edénybe ásztatot kb 4-6h,elektrolit el lepje a babot, azok után egy papír szalvétára amit be nedvesítessz reá rakod és le takarod,kb 10h múlva már használhatod ,a csira kb 4mili legyen, etetése heti 3x ajánlom párosítás elött! verseny hetében szerda és péntek reggel! Mivel nagyon meg duzzad jó víz háztartást biztosít ,azon kivül mindent ami a galambjainknak kell!!!!  adagolása fél evő kanál /galamb , nagyon jó véleményem van róla mit ha ki próbálsz te is igazolni fogod!

Sok sikert! és örülök hogy ezt meg kérdezted.

Üdv : Ökrös Kálmán


2012.12.16. 21:39

SZia,irnal egy par sort a Mungo bab alkalmazasarol es trukjeirol hogyan mikepp kell etetni a tubikkal??

Udw.


2012.12.08. 08:52

Zelenák Szabolcs

Így is lehet kezdőnek lenni! nagyon szivesen Szabolcs!!


2012.11.22. 20:49

 Örülök  hogy meg ismertelek  köszönök mindent   


2012.11.22. 20:44

SZia Kálmán !   gratulálok a 2012-es eredményeidhez  és további sok sikert kívánok és jó egésséget    üdv :Zelenák SZabolcs


2012.11.18. 01:00

FF16 Üdv!

Hallodtam már ilyen dolgot ,én nem teszem , minimálisan szerintem nem árthat de ezt inkább nem ajánlanám mert nem tudom mi is lenne a következménye a későbbiek folyamán.


2012.11.18. 00:56

Üdv Danny !

Chet fal fölött Ez nem garancia de kell ! irásom ha el olvasod figyelmesen megtalálod a választ!


[170-151] [150-131] [130-111] [110-91] [90-71] [70-51] [50-31] [30-11] [10-1]

     

  Elérhetőség/ Contact CLICK

 

     
Névnap
     
Gaby Vandenabeele

Ismét Belgiumban jártam 2010. márciusában,

1 millió dollárt nyert galamb fiából

tudtam magamnak is haza hozni!

     

     
chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     

                   Katt ! a fotóra

     

     

     

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG